ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

COLDPLAY

Είδος μουσικής : Alternative
Σχηματίστηκαν : 1996, London, Αγγλία
Μέλη : Chris Martin (φωνητικά, πιάνο), Jon Buckland (κιθάρα), Guy Berryman (μπάσο), Will Champion (ντραμς)

Δισκογραφία :

1. Parachutes (2000, LP&CD, Parlophone)
2. A rush of blood to the head (2002, CD, Parlophone)
3. Live 2003 (2003, CD+DVD, Parlophone/EMI)
4. X & Y (2005, CD, Parlophone) 
5. The Singles 1999–2006 (2007, CD, Parlophone/EMI)
6. Viva la Vida or death and all his friends (2008, CD, Parlophone)
7. LeftRightLeftRightLeft (2009, CD, Parlophone)
8. Mylo xyloto (2011, CD, Parlophone)
9. Live 2012 (2012, CD, Parlophone/EMI)



Video:




πηγές :

1. "The Great Rock Discography" by Martin C. Strong (Canongate UK, 2002)
2. Wikipedia 

Απόδοση στα ελληνικά : Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης