ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

COCTEAU TWINS

Είδος μουσικής : Alternative, New Wave
Σχηματίστηκαν : 1981, Grangemouth, Σκωτία
Μέλη : Elizabeth Fraser (φωνητικά), Robin Guthrie (κιθάρα, πλήκτρα, προγρ. ντραμς), Will Heggie (μπάσο)


Δισκογραφία :

1. Garlands (1982, LP, 4AD / 1986, CD, 4AD)
2. Head over heels (1983, LP, 4AD / 1986, CD, 4AD)
3. Treasure (1984, LP, 4AD / 1986, CD, 4AD)
4. The pink opaque (1985, CD, 4AD)
5. Victorialand (1986, LP&CD, 4AD)
6. The moon and the melodies (1986, LP&CD, 4AD)
7. Blue Bell knoll (1988, LP&CD, 4AD)
8. Heaven or Las Vegas (1990, LP&CD, 4AD)
9. Four calendar cafe (1993, LP&CD, Fontana)
10. Milk & kisses (1996, LP&CD, Fontana)
11. The BBC sessions (1999, 2CD, Bella Union)
12. Stars and topsoil 1982-1990 (2000, CD, 4AD)
13. Lullabies to Violaine (2005, 4CD, 4AD)
14. Lullabies to Violaine, Volume 1 (2006, 2CD, 4AD)
15. Lullabies to Violaine, Volume 2 (2006, 2CD, 4AD)



Video:



πηγές :

1. "The Great Rock Discography" by Martin C. Strong (Canongate UK, 2002)
2. Wikipedia

Απόδοση στα ελληνικά : Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης