ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

DEPECHE MODE

Είδος μουσικής : Alternative, New Wave
Σχηματίστηκαν : 1976, Basildon, Essex, Αγγλία 
Μέλη : Vince Clarke (πλήκτρα, συνθεσάϊζερ), David Gahan (φωνητικά), Martin L. Gore (πλήκτρα, συνθεσάϊζερ, φωνητικά), Andy Fletcher (κιθάρα, συνθεσάϊζερ, ντραμς)

Δισκογραφία

1. Speak & Spell (1981, LP, Mute / 1988, CD, Mute) 
2. A broken frame (1982, LP, Mute / 1988, CD, Mute)
3. Construction time again (1983, LP, Mute / 1988, CD, Mute)
4. People are people (1984, LP, Mute)
5. Some great reward (1984, LP, Mute / 1987, CD, Mute)
6. The singles 1981-1985 (1985, LP, Mute / 1987, CD, Mute)
7. Black celebration (1986, LP, Mute / 1987, CD, Mute)
8. Music for the masses (1987, LP&CD, Mute)
9. Greatest hits (1987, LP, Amiga Records)
10. 101 - Live (1989, 2LP & 2CD, Mute)
11. Violator (1990, LP&CD, Mute)
12. Songs of faith and devotion (1993, LP&CD, Mute)
13. Songs of faith and devotion - Live (1993, LP&CD, Mute)
14. Ultra (1997, LP&CD, Mute)
15. The singles 86-98 (1998, 2CD, Mute)
16. Exciter (2001, LP&CD, Mute)
17. The singles 81-85 (1999, CD, Mute)
18. Remixes 81-04 (2004, LP&CD, Mute)
19. Playing the angel (2005, CD, Mute)
20. The best of Depeche Mode Vol. 1 (2006, CD, Mute)
21. The complete Depeche Mode (2006)
22. Recording thw Angel (2006, CD, Mute)
23. Touring the Angel  -Live in Milan (2006, CD, Mute)
24. Sounds of the universe (2009, CD, Mute)
25. Recording the universe (2009, CD, Mute)
26. Remixes 2 : 81-11 (2001, LP&CD, Mute)
27. Tour of the universe : Barcelona 20-21/11/09 (2010, CD, Mute)
28. Delta machine (2013, CD, Columbia)

Video



πηγές

1. Wikipedia
2. "The Great Rock Discography" by Martin C. Strong (Canongate UK, 2002) 

Απόδοση στα ελληνικά : Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης