ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

British Music Gate



Λίγα λόγια σαν εισαγωγή…

Η ιδέα της δημιουργίας αυτής της Μουσικής βάσης δεδομένων ήλθε στο μυαλό μου πριν από δύο χρόνια. Στην αρχή ως σκόρπιες σημειώσεις και σχέδια. Σιγά – σιγά άρχισαν αυτές οι σκέψεις να αποτυπώνονται στο blog
Ήταν δεδομένο ότι, με την επιλογή της Βρετανικής μουσικής σκηνής θα «αδικούνταν» συγκροτήματα – κολοσσοί και καλλιτέχνες «ιερά τέρατα», που όλοι τους έγραψαν – και κάποιοι εξακολουθούν να γράφουν ΙΣΤΟΡΙΑ. Έτσι, π.χ., τον ΜΕΓΑ Αμερικανό Bob Dylan, τους ανεπανάληπτους DOORS ή τους κορυφαίους των τελευταίων ετών R.E.M., δε θα τους βρείτε σε αυτή τη μουσική εγκυκλοπαίδεια. Δε θα βρείτε, επίσης, τους Αυστραλούς AC/DC και τον (αγαπημένο μου καλλιτέχνη) Nick Cave ή τους Νορβηγούς A-HA και τους NIGHTWISH
Ακόμη, λείπουν η συνεχώς ανερχόμενη Ελβετική μουσική σκηνή, η πάντα σταθερή και αξιόλογη Γερμανική «σχολή» και άλλες εξίσου αξιοπρόσεχτες ευρωπαϊκές (και όχι μόνο) μπάντες και καλλιτέχνες.
Η συγκεκριμένη μουσική βάση, δεν τελειώνει ποτέ (!!!), με την έννοια της «ολοκλήρωσης». Και αυτό είναι λογικό, αφού η έλευση νέων συγκροτημάτων είναι διαρκής, ενώ η ενημέρωση (συμπλήρωση – διόρθωση) στοιχείων και δεδομένων των παρουσιάσεων, καθιστά τη διαδικτυακή αυτή συλλογή ΣΥΝΕΧΩΣ «διαμορφώσιμη».
Η ενημέρωση θα είναι καθημερινή, ή, τουλάχιστον, εβδομαδιαία.
Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι, όποιοι φίλοι επιθυμούν περισσότερες λεπτομέρειες για τους καλλιτέχνες που παρουσιάζονται εδώ (π.χ. κυκλοφορία “singles”, “ep” ή “charts” κ.λπ.), μπορούν να απευθύνονται είτε στις προσωπικές ιστοσελίδες των καλλιτεχνών είτε στο διαδίκτυο είτε στις πηγές που αναφέρονται στο τέλος των παρουσιάσεων.

Δ.Μ.Χ.
Ιανουάριος 2014


Επεξηγηματικοί όροι :

m-LP : μίνι LP, δηλαδή με λίγα τραγούδια και στις δύο όψεις του
m-CD : μίνι CD
reissue : Επανακυκλοφορία
remastered : Βελτιωμένη εγγραφή LP ή CD